Hitchin Lavender

Při cestování po Francii s rodinou a s přáteli, jsem si slíbila, že se do této krásné země vrátím a najdu to modrofialové pole, do kterého se ponořím a budu nasávat vůni levandulí. Ve Francii jsem znovu nebyla, ale jedno levandulové pole na mě čekalo v Anglii (čtete dobře) a nebylo tak daleko od mého domova.

trip

Hitchin je malé město, které se nachází nedaleko Londýna. Najdete tu velmi kouzelné obchody,  úžasné trhy, stylové bary a tetovací studia, které mají ducha. U města je velká farma, jenž vlastní levandulové pole a vyrábějí z levandulí kosmetické produkty (doporučuji tělové levandulové máslo), chutné cukrovinky a krásné dekorace na zahradu a do domova. Nezapomíná se tu ani na děti, pro které jsou zde připravené klouzačky, hračky a dřevěné stavebnice, takže si můžete vychutnat anglickou lahůdku jacket potato se salátem a ,,nestarat” se o své ratolesti. Určitě se zabaví.

Levandulové pole je zpřístupněné pro veřejnost. Můžete si jej vyfotit, dělat selfie a nebo se jen procházet v poli. Za dvě libry si lze koupit papírovou tašku, kterou můžete zaplnit levandulemi. Velmi doporučuji si z nich vytvořit dekoraci nebo usušit a dát do polštáře. Můj pokoj voněl dalších půl roku. Pro děti je to skvělá přírodní atrakce a já si to s těmi svými velmi užila.

Anglie je země plná překvapení a krásných míst. Pokud můžete, naplánujte sem výlet. Posílám mnoho lásky a mějte se krásně.

20160804-DSC_0531

20160804-DSC_0507-2

20160804-DSC_0547

3 thoughts on “Hitchin Lavender

Leave a comment